Vår kreativa process

För oss är det viktigt att traditionellt hantverk hålls vid liv och att våra produkter produceras på ett hållbart sätt som gynnar lokalbefolkningen i respektive land.

Hamamhanddukar


Våra hamamhanddukar tillverkar vi på traditionellt sätt i Turkiet. De vävs och färgas i små ateljéer i Buldanprovinsen, på samma sätt som har gjorts i århundraden i detta område.

Vad som utmärker våra handdukar mest förutom att de är otroligt vackra, är deras fantastiska förmåga att absorbera fukt snabbt trots att de är så lätta och tunna.

Trots att dessa handdukar har producerats i flera hundra år så tycker vi att de passar lika bra till vår livsstil idag. Handduken har många användningsområden och är en fin accessoar till ditt hem, i badrummet, som pläd eller bordsduk.

Den passar även utmärkt att ta med sig på resa, till stranden eller yoga då den endast väger väldigt lite och är lätt att rulla ihop och stoppa ner i en väska. Handduken finns i flera olika färger och utföranden.

KIMONOS I BLOCKPRINT FRÅN INDIEN

I Jaipur i Indien som också kallas den rosa staden ligger företaget som producerar våra vackra kimonos och blockprinttyger och staden i sig är också just känd för sina vackra tyger.

Dessa tyger trycks för hand och det ligger ett fantastiskt hantverk bakom dessa mönster. De speciella mönstren kallas blockprint och det är en flera hundra år gammal teknik. Processen börjar med att man skär och hackar ut ett mönster i en träbit/ block. Det krävs lång erfarenhet för att få till de exakta motiven som man vill ha.

Blocket doppar man sedan i färg och trycker det direkt på tyget. Yrket går ofta i arv från generation till generation och det krävs skicklighet och noggrannhet för att få fram de underbara tygerna och få ett jämt och fint tyg.

Allt är gjort i bomull, detta naturmaterial som alltid känns naturligt och bekvämt att ha nära kroppen.

STRÅVÄSKOR


I Marocko låter vi tillverka våra stråväskor och korgar! Detta spännande och magiska land har en lång tradition i att tillverka dessa och många andra vackra handgjorda produkter.

Korgarna flätar man för hand av palmblad så det är en helt naturlig och hållbar produkt.

Våra stråväskor och korgar har en klassisk och tidlös design och är något som du kan ha glädje av under många år. De är otroligt praktiska och de är lika vackra som en inredningsdetalj som under armen.

SIDENKIMONOS

Sidenkimono mur

Bali denna magiska ö – även kallad gudarnas ö som är fylld av frodig grönska, vackra stränder och vänliga människor.

Det var här som jag hittade de vackra sidentygerna som vi idag gör våra populära kimonos av. För att trycka de vackra mönstren så används traditionell blockprint teknik.

På samma sätt som görs i Indien så hackar man ut ett mönster i ett träblock och detta doppar man sedan i färg och trycker för hand på sidentyget.

Kvinnan vi jobbar med på Bali ser till att tillvarata denna gamla tradition och det är otroligt kul att vara en del av detta.

Siden är ett underbart naturmaterial som håller under lång tid. Det är dessutom väldigt bra att packa ner i resväskan när man ska på semester då den knappt tar någon plats eller skrynklar.

Comments (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*