Vad är en eterisk olja?

VAD ÄR EN ETERISK OLJA?

En eterisk olja är växtextrakt som finns i varje växt för att hålla den hälsosam och skydda den mot insekter och miljöpåverkan. Man kan säga att det är växtens eget immunförsvar. Den eteriska oljan utvinns från olika växters blad, blomma, bark eller rot men det varierar beroende från vilken växt man tar oljan ifrån.

doterra eterisk olja

Oljorna kan hjälpa dig på många olika sätt här är några förslag:

 • att boosta ditt immunförsvar
 • få bättre sömn
 • hud och ålderstecken
 • matsmältningsystemet
 • psykisk hälsa och påverka ditt humör
 • hjärnans kapacitet
 • detox
 • tillverka dina egna naturliga städprodukter

Anledningar att testa en eterisk olja

 1. Du vill vara proaktiv i din hälsa och välmående. Nu har jag äntligen förstått att jag själv är personen som måste ta kontroll över min hälsa så som mat, träning, stresshantering m.m. Eteriska oljor blir på ett sätt mitt hemliga vapen där jag kan arbeta proaktivt både för mig själv och min familj.
 2. Hitta bättre (och ej giftiga) alternativ till dina skönhets och rengöringsprodukter. Om du börjar läsa innehållsförteckningen på dina skönhets och rengöringsprodukter kan du lätt bli bekymrad. Vill du dock hitta ett naturligt alternativ till detta är eteriska oljor svaret. Min dagliga ansiktscreme består t.ex. av kokosolja med Frankincense och Lavendel.
 3. En ny form av egenvård och tid och kärlek för dig själv. Ta tex ett par droppar eterisk olja i din aromaspridare och märk hur ditt humör lyfter och du blir piggare. Tillsätt några droppar lavendel olja i ditt bad för att hjälpa dig slappna av efter en stressig dag.
 4. Stötta dina känslor med eteriska oljor. Eteriska oljor luktar inte bara gott, de kan också få dig att må väldigt bra. När du andas in en doft går det direkt till det limbiska systemet i din hjärna vilket är det som styr dina känslor.
 5. Du vill spara pengar! När du först tittar på priset på eteriska oljor kan du lätt tycka att de är väldigt dyra men tänk då på att du bara behöver använda 1-2 droppar per gång. En 15 ml flaska innehåller 250 droppar!! Du kan dessutom köpa oljorna genom återförsäljarpris, som jag gör och få 25 % rabatt.
 6. Eteriska oljor är inte beroendeframkallande! En annan fantastisk fördel med eteriska oljor är att de inte har några oväntade biverkningar eller att du blir beroende av dem.
 7. Du behöver inte bli en hippie ( om du inte vill det 😊 ). Bara för att du väljer att använda eteriska oljor behöver det inte betyda att du måste bli en hippie, eteriska oljor är för alla. Vad du än har för jobb eller är i livet så kan jag lova dig att du kommer att älska dom.
doTERRA wellness advocate